Universitatea Politehnica din București inițiază un proiect de cercetare colaborativă referitor la dezvoltarea unei platforme cu sursă deschisă ce își propune să furnizeze interconectivitatea între dispozitivele internetului obiectelor (IoT) utilizate în cazul utilizării inteligente a agriculturii, care servește două dintre noile generații de cazuri de utilizare în comunicații mobile: bandă largă mobilă îmbunătățită (eMBB) și comunicații masive de tip mașină (mMTC).
Proiectul va fi depus în cadrul The EEA Grants CALL FOR PROPOSALS 2018 – Collaborative Research Projects, cu termen de depunere 01.10.2018. În vederea depunerii și implementării proiectului Universitatea Politehnica din București solicită întreprinderilor interesate să devină parteneri în proiect transmiterea unei scrisori de interes până cel târziu în data de 28.09.2018 către Universitatea Politehnica din București, la adresa de email octavian.fratu@upb.ro.
Scrisoarea de interes va trebui să conțină:
• Justificarea interesului companiei în proiect
• Experiența în proiecte similare
• Contribuția potențială în activitățile proiectului:
A1. Arhitectura sistemului și definiția cazurilor de utilizare
A2. Virtualizare de rețea IoT bazată pe 5G
A3. Rețea IoT pentru agricultura inteligentă
A4. Pilotare și testare
A5. Diseminare și exploatare
Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați site-ul: https://uefiscdi.ro/eeagrants-proiecte-colaborative-de-cercetare sau să ne contactați la adresa de email: octavian.fratu@upb.ro